Werelderfgoed

Nautisch Erfgoed Wieringen

De Stichting Nautisch Erfgoed Wieringen zet zich in voor het behoud van historische schepen die ooit de Zuiderzee bevoeren. Een groep vrijwilligers ouderhoud de schepen en maakt en herstelt op authentieke wijze de zeilen.

Visserijmuseum

In Termunterzijl, dichtbij de grens van Groningen met Duitsland, vind je een visserijmuseum dat het verhaal vertelt van de vissers die hier ooit hun thuishaven vonden.

Sense of Place

Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar en wil de schoonheid van het Waddengebied vangen in bijzondere landschapsprojecten en kunstwerken.

Een eindeloze horizon, herstel Oldamster weidsheid

Het Oldambt is een streek in Oost-Groningen met weidse landschappen, uitgestrekte graanvelden en statige boerderijen. Je kunt er zover zien als de horizon reikt.

Volksverhalen in De Kraak

De Kraak is een doorlopende filmvoorstelling over oude volksverhalen uit het Waddengebied. Hij wordt vormgegeven in een bijzondere installatie.

Hegebeintum heeft nieuw centrum voor terpen

Hegebeintum heeft de hoogste terp van Nederland. Onlangs is aan de voet van de terp een nieuw Terpeninformatiecentrum geopend met een museum over terpen, grafcultuur en vondsten.

Nieuws fietspad Wierdijk

De provincie Noord-Holland realiseerde een fietspad over de laatst bewaarde authentieke wierdijk in heel West-Europa. Op die manier is de bijzondere historische omgeving beter bereikbaar gemaakt voor recreanten en toeristen.

Atlantikwall Waddengebied

Tien bunkers en verdedigingstellingen van de Atlantikwall zijn langs de waddenkust toegankelijk gemaakt voor het publiek met financiële hulp van het Waddenfonds. In de bunkers staat de vergeten luchtoorlog boven het Waddengebied centraal.

Behoud Texels schaap

Het waddeneiland Texel en het schaap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn bijna evenveel schapen als eilanders. Maar het aantal schapenhouders loopt terug.