Toerisme
Wat ik met het Wad wil | 2
nnemieke Visser is 21 jaar en studeert Global Leadership aan de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Annemieke werd geboren op Ameland, haar familie woont er nog steeds. Ze heeft een duidelijke visie op de toekomst van het Waddengebied.
Visserijmuseum
In Termunterzijl, dichtbij de grens van Groningen met Duitsland, vind je een visserijmuseum dat het verhaal vertelt van de vissers die hier ooit hun thuishaven vonden.
Sense of Place
Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar en wil de schoonheid van het Waddengebied vangen in bijzondere landschapsprojecten en kunstwerken.
Wadden Gastronomie
Het project Waddengastronomie is een initiatief van lokale voedselproducenten in samenwerking met Visit Wadden. In Groningen vertellen initiatiefnemers hoe ze het eten van lokaal verbouwd voedsel willen stimuleren.
Punt Piaam
In terpdorp Piaam wordt een rustplek voor fietsers ingericht, waar ze informatie kunnen krijgen over het bijzondere cultuurlandschap, de flora en fauna, de terp en het monumentale kerkje.
Volksverhalen in De Kraak
De Kraak is een doorlopende filmvoorstelling over oude volksverhalen uit het Waddengebied. Hij wordt vormgegeven in een bijzondere installatie.
Waddenbeleving rond opvang bruinvissen
Rondom een opvang voor bruinvissen in Anna Paulowna worden een Waddenbelevingstuin met voetpad, een duinlandlandschap en een uitkijkpunt aangelegd.
Hegebeintum heeft nieuw centrum voor terpen
Hegebeintum heeft de hoogste terp van Nederland. Onlangs is aan de voet van de terp een nieuw Terpeninformatiecentrum geopend met een museum over terpen, grafcultuur en vondsten.
Nieuws fietspad Wierdijk
De provincie Noord-Holland realiseerde een fietspad over de laatst bewaarde authentieke wierdijk in heel West-Europa. Op die manier is de bijzondere historische omgeving beter bereikbaar gemaakt voor recreanten en toeristen.