Waddenfonds.tv

Op ons videoplatform Waddenfonds.tv kunt u filmpjes bekijken van projecten die in het Waddengebied worden gerealiseerd en/of een duidelijke link hebben met onze belangrijkste doelstelling: de versterking van ecologische waarden en de ontwikkeling van een duurzame economie in het Waddengebied.

Wilt u ook een filmpje op Waddenfonds.tv? Stuur dan een mailtje naar info@waddenfonds.nl. We nemen dan contact met u op.

Nautisch Erfgoed Wieringen

De Stichting Nautisch Erfgoed Wieringen zet zich in voor het behoud van historische schepen die ooit de Zuiderzee bevoeren. Een groep vrijwilligers ouderhoud de schepen en maakt en herstelt op authentieke wijze de zeilen.

Walk of Grief

Terschelling krijgt in 2025 een Walk of Grief, een rouwpad  van 75 kilometer dat in vijf dagen kan worden afgelegd. Onderweg is er veel aandacht verschillende vormen van rouw en verlies.

Informatiesessie subsidieregelingen

Voor projecten die ondernemers, organisaties en lokale overheden willen realiseren in de regio, stelt het Waddenfonds subsidies beschikbaar. In een online sessie geeft het fonds informatie over de regelingen en hoe initiatiefnemers van projecten subsidie kunnen aanvragen.

Uppact

Uppact draait in de Eemshaven een proef met de recycling van plastic- en textielafval tot nieuwe producten. Ruim 250 ton afval is afkomstig uit de Waddenzee. Het gaat dan om visnetten en andere plastics die in zee worden gedumpt.

Texelse pasta

De 15e generatie van de familie Lap die in Den Hoorn op Texel boert maakt sinds kort ook Texelse pasta. De fusili, penne en tagliatelle worden gemaakt van de beste graansoorten die geteeld worden op Texelse bodem.

Zuivelfabriek Dongeradelen

De jarenlange leegstand van de coöperatieve melkfabriek “Suvelfabryk De Dongeradelen” in Morra-Lioessens was bewoners een doorn in het oog. Nu heeft het cultuurhistorische pand uit 1914 en de directeurswoning eindelijk een passende bestemming.

Wat ik met het Wad wil | 3

Reijer Rotgans is 22 jaar en heeft met zijn ouders een veehouderij met 155 stuks vee. Sinds een jaar verwerkt Reijer in een deel van zijn melk in een mini-melkfabriek op het erf. Hij verkoopt de melk rechtstreeks aan afnemers in de horeca en supermarkten.

Wat ik met het Wad wil | 2

nnemieke Visser is 21 jaar en studeert Global Leadership aan de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Annemieke werd geboren op Ameland, haar familie woont er nog steeds. Ze heeft een duidelijke visie op de toekomst van het Waddengebied.

Wat ik met het Wad wil | 1

Daan Gerssen is met zijn 23 jaar de jongste binnenvisser in de kop van Noord-Holland. Zijn werkgebied is het Amstelmeer. In de zomer vist Daan op paling, in de winter op snoekbaars. Hij is geboren en getogen in het Waddengebied en wil er altijd blijven.