Waddenfonds.tv

Op ons videoplatform Waddenfonds.tv kunt u filmpjes bekijken van projecten die in het Waddengebied worden gerealiseerd en/of een duidelijke link hebben met onze belangrijkste doelstelling: de versterking van ecologische waarden en de ontwikkeling van een duurzame economie in het Waddengebied.

Wilt u ook een filmpje op Waddenfonds.tv? Stuur dan een mailtje naar info@waddenfonds.nl. We nemen dan contact met u op.

Wat ik met het Wad wil | 3

Reijer Rotgans is 22 jaar en heeft met zijn ouders een veehouderij met 155 stuks vee. Sinds een jaar verwerkt Reijer in een deel van zijn melk in een mini-melkfabriek op het erf. Hij verkoopt de melk rechtstreeks aan afnemers in de horeca en supermarkten.

Wat ik met het Wad wil | 2

nnemieke Visser is 21 jaar en studeert Global Leadership aan de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Annemieke werd geboren op Ameland, haar familie woont er nog steeds. Ze heeft een duidelijke visie op de toekomst van het Waddengebied.

Wat ik met het Wad wil | 1

Daan Gerssen is met zijn 23 jaar de jongste binnenvisser in de kop van Noord-Holland. Zijn werkgebied is het Amstelmeer. In de zomer vist Daan op paling, in de winter op snoekbaars. Hij is geboren en getogen in het Waddengebied en wil er altijd blijven.

Toogdag voor de Wadden 2023

Bijna 300 mensen woonden in Den Helder de Toogdag voor de Wadden 2023 bij. Samen met de ministers Mark Harbers (Infrastructur en Waterstaat), Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) en Rob Jetten (Energie en Klimaat) boog het publiek zich over actuele vraagstukken rond het Waddengebied.

Visserijmuseum

In Termunterzijl, dichtbij de grens van Groningen met Duitsland, vind je een visserijmuseum dat het verhaal vertelt van de vissers die hier ooit hun thuishaven vonden.

Sense of Place

Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar en wil de schoonheid van het Waddengebied vangen in bijzondere landschapsprojecten en kunstwerken.

Wadden Gastronomie

Het project Waddengastronomie is een initiatief van lokale voedselproducenten in samenwerking met Visit Wadden. In Groningen vertellen initiatiefnemers hoe ze het eten van lokaal verbouwd voedsel willen stimuleren.

Stop plastic van stad naar wad

Noria Sustainable Innovators onderzoekt hoe plastic afval uit de stad Groningen terecht komt in de Waddenzee. En hoe dit probleem duurzaam en betaalbaar aangepakt kan worden.

Een eindeloze horizon, herstel Oldamster weidsheid

Het Oldambt is een streek in Oost-Groningen met weidse landschappen, uitgestrekte graanvelden en statige boerderijen. Je kunt er zover zien als de horizon reikt.