Eerste jongerencafé over agrotoerisme in Waddengebied

Afgelopen donderdag heeft in Leeuwarden het eerste Waddencafé plaatsgevonden. Tijdens dit café zijn tafelgasten en het publiek onder het genot van een drankje en een bitterbal met elkaar in gesprek gegaan over Agrotoerisme aan de Waddenkust onder leiding van Wilbert van der Kamp.

Aan tafel zaten toeristisch ondernemer Sytze de Haan (Hotel ‘Zee van Tijd’ in Holwert), agrarisch ondernemer Hans Kroodsma (Melkveehouder), Marlies Wiersma (Regiocoördinator bij Tienskip) en Sara Koek (Student en actieve jongere binnen de Wadden) om met elkaar en het publiek in gesprek gegaan over de rol van boeren, burgers en bezoekers. Er werd samen met het publiek gesproken over welke voorwaarden boeren hebben om agrotoerisme als plus te kunnen zien, welk soort toerisme in dit gebied wél en niet wenselijk is, en de brede rol die ambassadeurs van het gebied hebben in dit vraagstuk.

Dit was de aftrap van vier donderdag dialogen die in het kader van de Landschapstriënnale worden georganiseerd in september door het Waddenfonds, de Waddenacademie en de Landschapstriënnale. Op verschillende locaties langs de Waddenkust zullen de komende drie donderdagen volgende Waddencafées plaatsvinden. Het thema van het volgende Waddencafé voor jongeren is Wat doen we met de dijk. Deze bijeenkomst vindt plaats in Holwert op donderdag 14 september.

Meer informatie over de Waddencafées en het aanmeldformulier vind je hier.