Jongerenweekend over de toekomst van de Waddenzee

Van 23 tot 25 juni organiseert het Wadden Jongeren Netwerk in oprichting op Terschelling een gezellig en informatief weekend op Terschelling voor jongeren van 17 tot 27 jaar. Tijdens het weekend kunnen jongeren zich verdiepen in belangrijke vraagstukken over de toekomst van de Waddenzee. Lijkt het je wat? Wees er dan snel bij. Onderaan vind je de aanmeldlink.

De Waddenzee is een complex en dynamisch gebied. De combinatie van ecologische, economische en lokale belangen kunnen flink botsen, en met een dreigende klimaatcrisis op de achtergrond begint het huidige systeem onhoudbaar te worden en wordt de roep naar grootschalige transities luider. ,,Voor jongeren ligt hier een belangrijke rol weggelegd’’, vertelt Celine Bloem, junior programmaregisseur bij het Waddenfonds en één van de organisatoren van het weekend. ,,Niet alleen zijn jongeren gebaat bij een duurzame omgang van de Waddenzee. Ook hun frisse blik is daarbij nodig.”

,,Tijdens het weekend gaan we met een groep van 30 jongeren door middel van cases uit het toerisme en de landbouw op de Wadden onderzoeken wat er nodig is voor systeemveranderingen, hoe zoiets eruit zou kunnen zien, en wat de rol van jongeren hierin kan zijn. We gaan praten met experts uit dit vakgebied en mensen uit de praktijk. Daarnaast is er tijdens het verblijf genoeg tijd voor ontspanning en gezelligheid.’’

Aanmelden

Voor het weekend wordt een eigen bijdrage van 30 euro gevraagd voor de bootreis, fietshuur, accommodatie en het eten. Overige reiskosten zijn voor eigen rekening. We vertrekken op vrijdag aan het eind van de middag vanuit Harlingen en zullen hier zondag ook eindigen tegen het eind van de middag.

Meld je via deze link aan voor het weekend: https://www.waddenacademie.nl/aanmelden-weekend-terschelling/ Na aanmelding ontvang je overige informatie zoals een paklijst, het programma en exactere tijdstippen via je mail.

Het weekend wordt georganiseerd door het Wadden Jongeren Netwerk in oprichting met behulp van de Waddenacademie en het Waddenfonds. Kan je er niet bij zijn maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen en toekomstige activiteiten van het netwerk? Meld je dan aan voor de maillijst via deze link: https://www.waddenacademie.nl/organisatie/wadden-young/aanmelden-mailinglijst-wadden-jongeren-netwerk/