Waddenmars voor jongeren

Op 24, 25 en 26 juni 2022 organiseert Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) een Waddenmars met en voor jongeren die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de Wadden met als doel hen een stem te geven in beleid en toekomstvisies voor het Waddengebied. PRW doet dit in samenwerking met Arcadia, het Ministerie van de Toekomst, de Waddenacademie en het Waddenfonds.

Voor deze Waddenmars worden gemotiveerde jongeren uitgenodigd mee te lopen. Aanmelden kan tot 1 mei via onderstaande link.

Meerdaags programma

De Waddenmars biedt jongeren een Waddenbeleving als nooit tevoren. Via drie routes wandelen drie groepen jongeren door het gebied. Met twee dagen vol activiteiten op en rond het Wad die alle zintuigen prikkelen en met ontmoetingen en gesprekken met experts, bewoners uit het gebied, toevallige voorbijgangers en schoolklassen. Gericht op de toekomst van het Wad; de balans tussen ecologie en economie én de nalatenschap van het gebied voor volgende generaties. 

De deelnemers delen en gebruiken alle input op zondag 26 juni tijdens een plekberaad. Dan stellen ze een manifest op met het toekomstbeeld voor het Wad in 2050 en de wijze waarop zij daarin een stem willen hebben.

Het manifest wordt aan het eind van de Waddenmars, op zondagmiddag, overhandigd aan de Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal-Zeggelink.

Aanvullend aan de Waddenmars kunnen twintig jongeren deelnemen aan de trilaterale jongerenconferentie eind augustus/begin september.

Lees meer op www.rijkewaddenzee.nl/waddenmars