Waddenfonds draagt bij aan theater en verhalencafés rond Eemshaven

Het Waddenfonds gaat € 20.000,– bijdragen aan het muziektheaterproject HAIM van Stichting Peerd. Naast de muziektheatervoorstelling bestaat het project uit andere activiteiten, waaronder drie verhalencafés en een kleine expo. Belangrijke locaties voor de uitvoering van de activiteiten zijn Spijk, Roodeschool, Groningen Seaports en het zelfgebouwde theater in de vertrekhal van de Borkumlijn in Eemshaven. Stichting Peerd krijgt hulp van een groot aantal vrijwilligers uit het gebied rond Eemshaven. De totale kosten van het project zijn ruim € 330.000,–.

Stichting Peerd wil met de voorstelling de verborgen schoonheid van de haven naar de oppervlakte brengen en de spanningsvelden tussen natuur en industrie, oud en nieuw, oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers laten zien. ,,Want de Eemshaven heeft veel van de oorspronkelijke pracht en praal van de natuur vernietigd, maar heeft ook nieuwe mensen, bedrijven en werkgelegenheid gebracht naar een gebied dat werd geteisterd door werkloosheid’’, aldus Stichting Peerd. 
Het is de bedoeling dat naast de professionele acteurs, tientallen amateurspelers uit de regio van verschillende achtergronden deelnemen: van mensen die diepgeworteld zijn tot de buitenlandse werknemers op de haven. In september 2020 moet de theatervoorstelling in premiére gaan in het zelfgebouwde theater aan de Borkumkade.